top of page

KURSUS-PROGRAMMA

Zwaarlijvigheid
De mens is een natuurlijk wezen
Er is een onverbreekbare band tussen de mens en de natuur. De mens is onderworpen aan de natuurwetten en als hij deze niet respecteert, zal hij zelf de gevolgen ervan dragen.
Een verstoord levensritme, onvoldoende of een verstoorde slaap, emotionele aandoeningen, psychische spanningen kunnen evenzeer zwaarlijvigheid veroorzaken als teveel en vetrijk voedsel. Door een mens te zien als een eenheid en door rekening te houden met de natuurwetten kun je zwaarlijvigheid in een ruimer perspectief 
plaatsen en zal het gemakkelijker zijn om dit probleem op te lossen.

Eiwitten/Aminozuren

Ons lichaam heeft het vermogen om zelf uit aminozuren eiwitten samen te stellen. Zelfs kan het verschillende aminozuren zelf maken, maar met een aantal zuren lukt dat niet. Dit tiental aminozuren moet door ons voedsel aangevoerd worden. Zij worden de essentiele aminozuren genoemd.

De kleinste hoeveelheid van de benodigde aminozuren bepaalt hoeveel er kan worden samengesteld van het eiwit. Ter vergelijking het volgende: voor het maken van de Nederlandse vlag heeft men banen nodig van rode, witte en blauwe kleur. Heeft men nu duizend rode en duizend witte banen en vijf blauwe, dan kan men slechts 5 vlaggen maken. Nu zijn er eiwitten met bijvoorbeeld veel rode en witte banen en eiwitten met veel blauwe. Kombineert men nu aan één maaltijd deze eiwitten, dan kan het lichaam dus voldoende Nederlandse vlaggen, oftewel de gewenste eiwitten samenstellen uit die rode, witte en blauwe banen.

Op dit principe berusten de vele combinaties van voedingsmiddelen; bijvoorbeeld

aardappelen met vlees, gierst met linzen, rijst met soja, tarwe met bruine bonen, bonen- of erwtensoep met roggebrood.

Er zijn tien essentiele, die niet door het lichaam zelf geproduceerd kunnen worden. Van deze tien echter, zijn er twee slechts in een bepaalde levensfase van wezenlijk belang: isoleucine en leucine.

Een eiwit waarvan bekend is dat het de essentiele aminozuren in een voor ons goede verhouding bevat, is het eiwit in het kippe-ei. Niet het wit van het ei bevat het meeste eiwit, maar de dooier. Eieren bevatten echter ook nog cholesterol en zwavelverbindingen. Daarom wordt aangeraden niet meer dan twee of drie eieren per week te eten.

 

Meer over dit alles kunt u ook te weten komen door een cursus HELP YOURSELF te volgen. Geef u op via de website, of door te bellen met tel.nr. 06-51002585 of door te mailen naar mireille.hellenbrand@gmail.com

Als de bezuinigingsplannen van het kabinet doorgaan komt de toegang tot de rechter in het geding en is ook onze rechtstaat failliet.Onze grondrechten in de Europese Unie zijn heel specifiek over rechtsbijstand als men niet over voldoende financiële middelen beschikt. Deze dienen gewaarborgd te zijn om daadwerkelijk toegang tot de rechter te krijgen. "Eenieder heeft de mogelijkheid zich te laten adviseren, verdedigen en vertegenwoordigen" zo heet het in het "Handvest van de grondrechten".

Wat is het plan ?  De zogenaamde griffierecht-kosten wil het kabinet enorm  verhogen en afhankelijk  maken van het inkomen van partijen.

Wie verliest (bijv. doordat het bewijs niet afdoende is) moet de griffierechten van de tegenpartij betalen. Dit kan enorm kostbaar worden als die tegenpartij een rijk iemand is.

Ben je het niet eens met een boete, bijv, een parkeerbon. Dat kost nu aan griffierecht bij de rechter 41 euro. Dat wordt straks 250 euro !

De maatschappelijke gevolgen zullen groot zijn. De rijken en de overheid zullen de kosten kunnen blijven betalen.

Voor degenen met de laagste inkomens is er een burocratisch gedrocht bedacht van subsidiëring en compensatie. De president van de rechtbank in Maastricht noemde deze regeling onlangs "vrijwel onuitvoerbaar".  

Weer zo'n zorgwekkend plan van ons kabinet. Zonder brede toegang tot de onafhankelijke rechter is samenleven niet mogelijk.Het is een eerste levensbehoefte.  Een grondrecht !

Het onderwerp CHOLESTEROL wordt in mijn cursus van alle kanten belicht. De heersende opvattingen over cholesterolwaarden komen aan de orde net als de criticasters die het niet eens zijn met de uitspraken over cholesterol.

Hierbij speelt het boek van Prof.Dr.Walter Hartenbach, genaamd "De cholesterolleugen" de belangrijkste rol. 

Deze chirurg, die jarenlang verbonden was aan de universiteitskliniek München, vervolgens hoofd chirurgie van het ziekenhuis te Wiesbaden, kon in tientallen jaren onderzoek naar hart-en vaatziekten geen verband vinden tussen cholesterol en arteriosclerose ('aderverkalking') of het hartinfarct. Integendeel: het risico op hartinfarct en kanker (!) lijkt door cholesterolverlagende middelen toe te nemen, schrijft hij. "De farmaceutische industrie manipuleert de statistieken in haar voordeel. De negatieve effecten van de verlaging van de cholesterolspiegel worden verzwegen. Een hogere cholesterolwaarde= een geringer risico op kanker".Allemaal uitspraken in dit voor het grote publiek geschreven boek waar prof. Hartenbach de vloer aanveegt met de heersende opvattingen over cholesterolverlaging. 

De professor schreef een open brief aan ruim honderd universitaire instellingen, politici en media. De minister van Voeding, Landbouw en Bosbouw kreeg een pittige brief over een misleidende en onjuiste brochure die voor het ministerie tot dan het standaard-naslagwerk was. De volgende statements staan op de omslag: "Cholesterol is van levensbelang", "Er bestaat geen slecht cholesterol", "De verlaging van het cholesterolgehalte is vaak onnodig en schadelijk".

De aanslibsels in de bloedvaten zouden volgens Dr.Hartenbach slechts voor hoogstens 1% uit cholesterol bestaan; en voor 99 % uit cellen en bindweefsels. En hij kan het toch weten als vaat- en hartchirurg." Het verlagen van het cholesterol heeft automatisch een verslapping van de spierwerking, en een algemene uitputting tot gevolg. Betrokkenen voelen zich moe en apatisch en zijn niet meer in staat aan de normale verplichtingen van het dagelijks leven te voldoen".

Aldus Prof. Dr.Hartenbach in zijn boek "De cholesterol-leugen"

ISBN-nr. 978 90 202 4394 9

Wie het boek gelezen heeft, krijgt beslist 'n hekel aan z'n cholesterol-pillen. 

  • Jan 10, 2012

SLASAUS "NATUREL" VAN ONZE GROOTGRUTTER

Voortbordurend op mijn vorige artikeltje hieronder een voorbeeld van een veelgebruikt product voor over onze rauwkost.

Op het etiket staat vermeld dat er o.a. conserveermiddel E202, anti-oxydant E385 en Caroteen in zit. De moeite waard om het nader te onderzoeken met behulp van het boekje "Wat zit er in uw eten" door Corinne Gouget (ISBN 978907788288).

E 202 = Kaliumsorbaat

Advies uit het boekje:"Dit additief moet u echt vermijden". Nadere uitleg: Chemisch conserveermiddel; veel gebruikt. Mogelijk gaat kaliumsorbaat een interaktie aan met nitraten en veroorzaakt geboorte-afwijkingen. Overige risico's: astma, netelroos, neusverkoudheid en darmstoornissen.

E 385 = EDTA (calcium dinatrium-ethyleendiaminetetra-acetaat).

Advies uit het boekje:"Absoluut vermijden" en "Dit additief is bijzonder gevaarlijk, omdat het veel gebruikt en dus ook geconsumeerd wordt".

"Is gevaarlijk voor kinderen en wordt in vele voedingsmiddelen gebruikt"

Risico's: overgeven, diarrhee, buikkrampen, verstoring bloedstolling, bloed in de urine. Bij proefdieren: beschadiging chromosomen.

Het is in Australië verboden.

Caroteen:

Deze kleurstof kan plantaardig of chemisch zijn en ook genetisch gemodificeerd van aard zijn.

Advies uit het boekje: "Als het chemisch van aard is: dan niet doen". (Redaktie:omdat het hier om slasaus "naturel" gaat, bestaat een spatje hoop dat het de plantaardige kleurstof caroteen zou kunnen zijn).


JE VRAAGT JE ECHT AF HOE HET MOGELIJK IS DAT IN ZO'N GEWOON PRODUKT ZOVEEL KWALIJKS IS OPGENOMEN.

Er zullen veel kinderen zijn die dit binnenkrijgen en misschien wel enkele keren per week. En dan zal het met veel andere voedingsprodukten ook wel slecht gesteld zijn. WAAR ZIJN WE MEE BEZIG ?!

Hieronder volgt een recept voor een lekker en gezond sausje voor over de salade's. Rijk aan de goede vetten en omega-3.

-1 lepel koolzaadolie

-1 lepel lijnzaadolie

-1 lepel olijfolie (extra vierge)

-1 lepel citroensap

- 1 lepel honing

Teentje knoflook

Gesnipperd uitje

Scheutje shoyu-saus merk "Lima"= gefermenteerd en biologisch.

image.jpg
bottom of page