top of page

Aanbevelingen /Testimonials

G.F.J. Met enige scepsis ben ik aan de cursus begonnen. Natuurgeneeskunde was voor mij een ver-van-mijn-bed-show. Dat beeld is na het volgen van de cursus bijgesteld. Voor mij was het echt een eye-opener. Het was wel veel stof, maar de ontspannen en gezellige sfeer maakte de verwerking gemakkelijker.

Door de cursus heb ik bewuster leren omgaan met voeding. Ik lees de ingrediënten op de etiketten, eet meer groenten en fruit en minder vlees. Bij het koken en bereiden van salades gebruik ik olijfolie, lijnzaadolie en koolzaadolie. Het is gezond en ook heel lekker. Ook heb ik mijn alcoholgebruik gematigd.

's Morgens start ik met een fruitontbijt, de lunch bestaat uit brood met marmite, mayonaise, avocado en groentespread. Daarnaast gebruik ik tomaten, paprika, komkommer, courgette en een kop koffie. Bij het avondeten start ik met een salade. Daarna veel groenten en weinig vlees gecombineerd met zoete aardappelen, maïspasta, spaghetti of quinoa. Met een toetje van yoghurt sluit ik af en 's avonds is er altijd ruimte voor een nootje of een stukje kaas.

Zowel lichamelijk als geestelijk voel ik me fitter. Mijn gewicht is 5 kg afgenomen en het kost me geen moeite om dat niveau te behouden.De medicijnen voor een te hoog cholesterol-gehalte gebruik ik niet meer. Het is op een natuurlijke manier minder geworden.

Ik kan iedereen aanraden de cursus te volgen. Voor mij is het in ieder geval een verrijking van mijn leven geworden.

A.Ferfers.Verpleegkundige/pastoraal werkster

Bij deze wil ik de kans aangrijpen om nogmaals te danken voor de persoonlijke gesprekken die we hadden, ik heb ze als een verrijking ervaren. En de thee werkt prima !

Héél véél succes met de cursussen; je hebt heel veel te geven en ik heb je in die korte tijd leren waarderen !

Claire L.Analytisch medewerkster ziekenhuis

De verwachtingen die ik had t.a.v. de cursus HELP YOURSELF, Gezond, SLANK en Fit zijn volledig uitgekomen.

Als voeding, gezondheid en leefstijl je interesse hebben, volg dan deze cursus !

Ik zat in een periode waarin ik veel andere dingen te verwerken had, en desondanks heb ik erg veel geleerd, o.a.:

dat je nu meer weet wat je in je lichaam stopt en dat je bewuster omgaat met voeding; ik eet bijv. veel minder vlees nu.

De gegeven informatie is zeer interessant, deze kun je zoveel of weinig toepassen als je wilt. Je gaat alles omgooien of je went langzaam aan andere voeding en bouwt het op. De informatie heeft me al geholpen bij de verbetering van mijn gezondheid; ik heb een minder opgezette buik en ben al wat kilo's afgevallen.

Het fruitontbijt bevalt me goed en dit probeer ik echt vol te houden. Het meest tevreden ben ik over de bereidheid van Mireille om veel uit te leggen en daarbij ook produkten te laten zien.

Ik heb me voorgenomen om mij goed te gaan verdiepen in al de aangeboden stof en steeds meer gebruik te gaan maken van de gegeven voedingsadviezen. Zou er vanuit mijn vriendenkring aan mij gevraagd worden of het zinvol is deze cursus te volgen; dan kan ik alleen maar zeggen: doen !

Paul R.Bestuurder milieu-organisatie

Ik was al langer op zoek naar informatie over gezond leven, betere leefstijl en gezonde voeding. Toen ontdekte ik de cursus HELP YOURSELF, gegeven door Mireille Hellenbrand. Ik ben blij dat ik me ingeschreven heb en de cursus heb gevolgd. Zij heeft vele antwoorden op mijn vragen gegeven, op een professionele en respectvolle wijze. Een oproep wil ik doen aan het voortgezet en hoger onderwijsveld. Wat ik constateer is dat veel jong-volwassenen kampen met overgewicht. De cursus lijkt mij prima geschikt om op jonge leeftijd tot inzicht te komen in je eet- en leefgewoontes en biedt ook perspectief voor een gezondere leefwijze.Mireille bedankt ! 

Maria R.Verpleegkundige

Ik stond op een punt in het leven om naar een gezondere leefstijl en betere voeding op zoek te gaan, nadat ik toch al van alles had geprobeerd om enkele kilo's kwijt te raken en dat ook zo te houden. Gelukkig vond ik de cursus "HELP YOURSELF" (over Voeding, Gezondheid en Leefstijl) gegeven door Mireille Hellenbrand.Op heldere, informatieve, maar ook vertrouwenwekkende wijze heeft zij in 7 lessen een geweldige hoeveelheid kennis overgedragen. Bijvoorbeeld:- Hoe belangrijk is een fruitontbijt ? (de mens is van nature een vruchteneter)!- Hoe belangrijk zijn voedselcombinaties (voorkom opgeblazen gevoel, oprispingen)- Hoe werkt de pancreas (alvleesklier), voor wat betreft de vertering van voedsel !Dit alles heeft mijn ogen geopend: een totaal andere, begrijpelijke en voor de hand liggende kijk op voeding. Ik kan echt vooruit en raad iedereen, die ook op zoek is, aan, deze cursus zeker te overwegen.Ik zou dit zeker aanbevelen aan scholen waar kinderen al vroeg in aanraking zouden kunnen komen met deze gezonde manier van leven...jong geleerd is...

MIREILLE, mijn roer is om !

Ine M. teammanager

Ik ben heel blij dat ik de cursus bij Mireille heb gevolgd. Ik wist niet zo heel goed wat ik kon verwachten, maar ik heb me ingeschreven omdat "gezond, SLANK en fit" me erg aansprak. Gezond, SLANK en fit dat wil toch iedereen. Ik had de laatste maanden wat darmproblemen en dacht met een gezonder eetpatroon dit misschien te kunnen verhelpen. Ook was ik wel wat kilo's te zwaar en een beetje afvallen kon geen kwaad.

Wat heeft de cursus mij gebracht. Allereerst, heel veel informatie, vooral over voeding en de werking van onze organen op deze voeding. Welke combinaties kan ik wel samen eten en welke niet. Ook ben ik veel meer fruit en groenten gaan eten en minder brood. Na 5 weken ben ik 5 kilo afgevallen en heb ik ook veel minder last van mijn darmen. Wat ook heel belangrijk is, ik doe niet aan de lijn en heb ook geen honger. Ik eet gewoon op een gezonde manier.

Ik ben heel blij dat ik de cursus bij Mireille heb gevolgd. Ik vraag me wel eens af waarom ik 30 jaar geleden deze informatie niet heb gekregen, voordat ik weer met een of ander dieet begon. Het afvallen gaat nu bijna vanzelf. Nu de eerste 5 kilo ervan af zijn, wil ik nog wel graag 5 kilo kwijt.

Ook was het heel leuk om mensen te leren kennen die veel meer wisten over gezonde voeding dan ik. Ik heb nog veel te leren, maar het begin is gemaakt. Mireille heeft ook veel boekentips gegeven, waarmee ik mijn kennis kan aanvullen.

Dank je wel Mireille, voor de informatie, je overtuiging en deskundigheid. Mij heb je geleerd om bewuster te eten. Ik ben pas 5 weken gezonder aan het eten, al 5 kilo kwijt en ik voel me prima. Ik had je graag eerder willen leren kennen.

Mireille bedankt.

Carla D. makelaar

Ik vond alle bijeenkomsten zeer interessant en de gegeven informatie eigenlijk heel natuurlijk binnenkomen; alsof je van binnen aanvoelt dat het helemaal klopt.

Dat planten met hun bloemen en vruchten d.m.v. biofotonen licht opnemen en zij, als wij daarvan eten, dat licht aan ons doorgeven, vind ik een heel mooi en groot cadeau van moeder natuur.

Mijn verwachtingen van de cursus zijn uitgekomen. In vogelvlucht zijn er weer een heleboel aanknopingspunten en inzichten bijgekomen die ik in mijn dagelijkse leven kan gaan toepassen. Ik heb wel behoefte aan steun, zou het fijn vinden als we zo nu en dan nog eens contact zouden kunnen hebben.

Ik zou een ieder die behoefte heeft aan een gezondere leefstijl deze cursus aanraden. Met de verstrekte informatie en de manier waarop die gegeven wordt kan je een heel eind verder komen. Een kans om wat meer inzicht in jezelf te krijgen en te leren om bewuster met voeding, gezondheid en leefstijl om te gaan.

Mireille, ik ervaar je als een wijze, bescheiden power-vrouw, die op een bevlogen manier haar kennis en ervaring met haar medemens wil delen. Je blijft goed bij jezelf en hebt een heel ongedwongen manier van lesgeven. Dat vind ik heel prettig. Ik wil je een lang leven toewensen; mensen zoals jij heeft deze wereld nodig. Ik hoop dat ik zo nu en dan een beroep op je mag doen. Ik vertrouw erop dat "help mijzelf" mijn nieuwe credo mag worden. BEDANKT !!!

bottom of page