top of page

KURSUS-PROGRAMMA

Zwaarlijvigheid
De mens is een natuurlijk wezen
Er is een onverbreekbare band tussen de mens en de natuur. De mens is onderworpen aan de natuurwetten en als hij deze niet respecteert, zal hij zelf de gevolgen ervan dragen.
Een verstoord levensritme, onvoldoende of een verstoorde slaap, emotionele aandoeningen, psychische spanningen kunnen evenzeer zwaarlijvigheid veroorzaken als teveel en vetrijk voedsel. Door een mens te zien als een eenheid en door rekening te houden met de natuurwetten kun je zwaarlijvigheid in een ruimer perspectief 
plaatsen en zal het gemakkelijker zijn om dit probleem op te lossen.

Eiwitten/Aminozuren

Ons lichaam heeft het vermogen om zelf uit aminozuren eiwitten samen te stellen. Zelfs kan het verschillende aminozuren zelf maken, maar met een aantal zuren lukt dat niet. Dit tiental aminozuren moet door ons voedsel aangevoerd worden. Zij worden de essentiele aminozuren genoemd.

De kleinste hoeveelheid van de benodigde aminozuren bepaalt hoeveel er kan worden samengesteld van het eiwit. Ter vergelijking het volgende: voor het maken van de Nederlandse vlag heeft men banen nodig van rode, witte en blauwe kleur. Heeft men nu duizend rode en duizend witte banen en vijf blauwe, dan kan men slechts 5 vlaggen maken. Nu zijn er eiwitten met bijvoorbeeld veel rode en witte banen en eiwitten met veel blauwe. Kombineert men nu aan één maaltijd deze eiwitten, dan kan het lichaam dus voldoende Nederlandse vlaggen, oftewel de gewenste eiwitten samenstellen uit die rode, witte en blauwe banen.

Op dit principe berusten de vele combinaties van voedingsmiddelen; bijvoorbeeld

aardappelen met vlees, gierst met linzen, rijst met soja, tarwe met bruine bonen, bonen- of erwtensoep met roggebrood.

Er zijn tien essentiele, die niet door het lichaam zelf geproduceerd kunnen worden. Van deze tien echter, zijn er twee slechts in een bepaalde levensfase van wezenlijk belang: isoleucine en leucine.

Een eiwit waarvan bekend is dat het de essentiele aminozuren in een voor ons goede verhouding bevat, is het eiwit in het kippe-ei. Niet het wit van het ei bevat het meeste eiwit, maar de dooier. Eieren bevatten echter ook nog cholesterol en zwavelverbindingen. Daarom wordt aangeraden niet meer dan twee of drie eieren per week te eten.

 

Meer over dit alles kunt u ook te weten komen door een cursus HELP YOURSELF te volgen. Geef u op via de website, of door te bellen met tel.nr. 06-51002585 of door te mailen naar mireille.hellenbrand@gmail.com

Onze provincie is trots op haar intensieve veehouderij. In de e-mail nieuwsbrief van september jl. laten Gedeputeerde Staten weten dat zij kiezen voor voortzetting van hun huidige beleid. "Nieuwe aanvragen voor grotere stallen met meerdere etages passen volgens Gedeputeerde Staten van onze Provincie binnen het Reconstructieplan uit 2004. In de meeste gevallen is zelfs geen bestemmingsplanwijziging noodzakelijk". Aldus Gedeputeerde Staten. Doelstelingen en maatregelen in "De verklaring van Roermond" ten spijt. 

Mocht Noëh nog behoefte voelen om een ark met alle soorten dieren te vullen; dan wordt dat nog een hele klus.

Ook de mens kan maar beter inschepen op deze ark.De gevolgen voor de gezondheid van allerlei schadelijke stoffen die vrijkomen bij de produktie van vlees, vleesvervangers, eieren en zuivel zijn groot. Ons voedsel is besmet, onze omgeving is besmet, het water is besmet en heel veel mensen zijn besmet. Neem de gevaren van ongecontroleerd antibiotica-gebruik. Neem de situatie van de vleeskuikens. Een kuiken wordt in 6 weken opgefokt van een klein donzig beestje tot een vlees homp van 2 kilo. Een absurd snelle groei. Door deze explosieve groei krijgt het kuiken een te zware borst (dat is "gunstig" voor een lekker grote kipfilet). Het kuiken zakt door de poten en ligt met haar veel te zware borst in haar eigen uitwerpselen. Behalve hart-en longproblemen met kortademigheid krijgt het kuiken last van zweren en infecties. Dus zijn antibiotica hard nodig.

Noëh kan ook maar beter een bassin met palingen inschepen. Deze worden met uitsterven bedreigd. Ze worden -ondanks een nieuw ontwikkelde methode van bedwelming - nog steeds levend in een zoutbad gegooid, waarbij de huid helemaal wegbrandt. Het is een afschuwelijke methode om palingen te doden.

Neem onze ganzen. Dons voor onze kussens wordt bijna altijd van levende ganzen geplukt. 

De beroerde situatie van varkens in hun "cellen" maar even terzijde.  

Het ark van Noëh heeft een missie nodig. Eentje die hardgrondig inspeelt op het geweten van de mens die zichzelf en   al wat er leeft op aarde naar de Philistijnen helpt. Of is dat een mooie plek  waar Noëh naar kan koersen ?

Lezers met  een goede "missie" kunnen zich hier melden ! 

Wie in goede lichamelijke conditie verkeert, heeft meer kans om gelukkig te zijn. Wie over een sterke psychische weerstand en een stabiele gemoedsrust beschikt, heeft meer kans zijn lichamelijke zwakte in evenwicht te houden en zijn geluk te handhaven. Een sterke scheiding tussen lichaam en geest is een toestand van disharmonie en leidt altijd tot ongelukkig zijn. Het ware geluk moet men bij zichzelf zoeken. Hét geluk bestaat niet, zoek er niet naar, want je vindt het nooit. Geluk is een individueel en subjectief gevoel dat een uiting is van evenwicht en harmonie in jezelf, met jezelf en je omgeving.  Je moet niet aan je geluk werken, maar wel aan jezelf en dan wordt je pas echt gelukkig. 

De typologie van de vier temperamenten is binnen de natuurgeneeskundige filosofie een goed hulpmiddel om inzicht in onszelf te krijgen. We ontdekken onze eigen kwaliteiten die we als een kostbaar bezit hebben geërfd van onze ouders en grootouders. De vier temperamenten-typologie geeft inzicht in onze aangeboren persoonskenmerken. Wie ben ik ? Het temperament is je echte en onvervalste zelfbeeld met zijn positieve en negatieve kwaliteiten. Als je jezelf niet gelukkig voelt, heeft dat te maken met de wanverhouding tussen beide. Verbeteren kun je dat alleen zelf.  

De eerste stap naar het ware geluk zet je zelf, door jezelf te leren kennen en te accepteren.

HELP YOURSELF, Gezond, Slank en Fit. Zo is het maar net !

RECEPT: (voor 2 personen)

400 GRAM POMPOEN SCHILLEN, ONTPITTEN EN IN WATER MET (ZEE)ZOUT 10 MINUTEN KOKEN TOT HET VRUCHTVLEES ZACHT IS; VERVOLGENS PUREREN.

1 TEENTJE KNOFLOOK UITPERSEN EN MET 4 EETLEPELS OLIJFOLIE  DOOR DE POMPOENPUREE ROEREN.

12 ZWARTE OLIJVEN KLEIN SNIJDEN EN ERAAN TOEVOEGEN.




OP SMAAK BRENGEN MET PAPRIKAPOEDER EN KORIANDER.

EVENTUEEL GARNEREN MET OLIJVEN.

bottom of page