top of page

OPLETTEN GEBLAZEN !

Het is opletten geblazen met al die voedingsprodukten in de supermarkt. Want het is niet gering wat er allemaal in het eten wordt gestopt.

De giftigheid van veel voedseladditieven en zogenaamde E-nummers is vastgelegd. Toch weten veel mensen niet wat de codes en moeilijke woorden betekenen. Ze willen het vaak ook niet weten; "dan kun je niets meer eten" wordt gezegd.En vaak zijn die klein gedrukte letters of cijfers ook niet te lezen.

Maar wat bijv. te zeggen van de smaakversterker die aan duizenden levensmiddelen wordt toegevoegd. Het gaat hier om E 621 oftewel "mononatriumglutamaat" (MSG). Dit bestanddeel van de Chinese specery Ve-tsin zit in soeppoeders, snacks, chips, kant-en klaar maaltijden enz. teveel om op te noemen...en geeft met weinig vlees toch een pittige vleessmaak....

Deze stof kan leiden tot zeer ernstige verschijnselen en levert een grote bijdrage aan de epidemie van zwaarlijvigheid die op dit moment heerst.

Daarnaast kan E 621 de hoeveelheid insuline die door de pancreas wordt gemaakt verdrievoudigen, waardoor het de kans verhoogt op ouderdomsdiabetes. Het is ook een neurotisch additief dat het vermogen heeft om de neuronen in de hersenen aan te tasten.

Dokter Blaylock, wereldwijd expert op dit gebied:"Men dacht dat alleen de hersenen aangetast werden door E 621. Nu blijkt dat ook het hart, de longen en de voortplantingsorganen gevaar lopen. Het leidt tot niet te genezen kankers."

Sommige restaurants in de VS hangen in hun vitrine een bordje op met "No MSG here" om hun gasten van dienst te zijn.

Het is erg lastig om dit additief te vermijden omdat het in bijna alle voedingsmiddelen wordt aangetroffen en nog steeds en hoe langer hoe meer wordt gebruikt.

Als men het echt wil vermijden, kan het ...!

Lees:"Wat zit er in uw eten" door Corinne Gouget. ISBN 9789077788288

Comments


bottom of page