top of page

Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Hoewel de moderne oncologie de genezingskansen voor een aantal kankers opvallend verbeterd heeft, krijgt men kanker niet uitgeroeid. 

Kanker ontstaat door ontsporing van bepaalde funkties van de cel.

Voordat een kankercel tot een gezwel kan uitgroeien zijn echter een aantal voorwaarden nodig. 

De kankercel gaat op zoek naar voedsel via het proces van de vorming van nieuwe bloedvaten, angiogenese genoemd. (Angiogenese is de vorming van nieuwe bloedvaten vanuit bestaande bloedvaten).

Bij het behandelen van kanker probeert men tegen te gaan dat de vorming van nieuwe bloedvaten plaatsvindt. Om te kunnen groeien heeft een kankergezwel namelijk een constante toevoer van voedsel en zuurstof nodig via deze nieuwe bloedvaten.

Met medicatie en chemotherapie wordt deze anti-angiogenese-behandeling uitgevoerd. Echter de behandeling is niet zonder bijwerking.....

In de biologische kankerbestrijding, als aanvulling op de reguliere behandeling, gaan onderzoekers er vanuit dat bepaalde vruchten een anti-angiogenese werking hebben. Door het eten van gezonde voedingsmiddelen zoals fruit en groenten worden aan het organisme kleine hoeveelheden kankerremmende stoffen toegediend. Dat kan zowel ter voorkoming van kanker dienen als ter ondersteuning van het genezingsproces. Door het verhinderen van de vorming van nieuwe bloedvaten wordt de toevoer van voedsel en zuurstof afgesneden en sterft de tumor.

Zo zou curcumine, een stof uit kurkuma de vorming van nieuwe bloedvaten door angiogenese kunnen verhinderen, waardoor de kankercellen worden beroofd van hun energiebron.

Uit onderzoek op dieren en in laboratoria gekweekte kankercellen is gebleken dat curcumine de groei van een groot aantal kankercellen kan stoppen, vooral die van leukemie, dikke darmkanker, borstkanker en kanker aan de eierstokken.

Frambozen en aardbeien.

Beide vruchten zijn in staat om de celgroei van tumoren af te remmen, afhankelijk van de hoeveelheid polyfenolen (stoffen met geneeskrachtige werking). Dierproeven hebben uitgewezen dat het eten van beide vruchten (5% van de maaltijd) een belangrijke vermindering teweegbrengt van tumoren in de slokdarm. Ellaginezuur, een stof die in deze twee vruchten en nog vele andere voorkomt, wordt gezien als een krachtige remmer van twee eiwitten die van wezenlijk belang zijn bij het ontwikkelen van bloedvaten bij tumoren, dus bij het proces van angiogenese.

Anthocyanidinen.

Anthocyanidinen zijn een groep van polyfenolen die zorgen voor de meeste kleuren rood, roze, paars, oranje en blauw in allerlei bloemen en vruchten. Deze pigmenten zijn overvloedig aanwezig in frambozen en rode bessen, maar ook in aardbeien, cranberry's en in talrijke vruchten en groenten. Ze zorgen voor het afremmen van angiogenese. De blauwe bes bevat bovendien delfidine dat eveneens een afremmende werking van angiogenese kent.

Komijnzaad helpt niet alleen bij de spijsvertering maar heeft ook anti-oxydante eigenschappen en bevat een verbinding bekend als "thymoquinone" die de vermenigvuldiging van kankercellen die prostaatkanker veroorzaken, controleert.

Saffraan:

De natuurlijke carotenoïde dicarbonzuur, bekend als "crocetine", bestrijdt progressie van kanker en vermindert de tumoren.

Oregano: Quercetine in oregano is potentieel actief tegen prostaatkanker.

Kaneel: Het natuurlijk conserveermiddel kaneel bevat calcium en ijzer, wat positief is voor het verminderen van de groei van kankercellen in het lichaam.De consumptie van een glas melk met kaneel en honing bij het slapen gaan, zou helpen om kanker op de lange termijn te voorkomen.

Gember is een belangrijk kruid met geneeskrachtige eigenschappen en remt ook de groei van kankercellen.

Cayennepeper paprika's: De capsaïcine hierin activeert het proces van "apoptose" dat de vermenigvuldiging van kankercellen doodt en kankertumoren vermindert.

Kruiden als: anijs, kruidnagel, fenegriek, mosterd, basilicum, komijn, knoflook, rozemarijn, muntblaadjes, verse citroen, olijfolie, avocado's kunnen ook worden gebruikt ter voorkoming van kanker.

In de biologische kankerbestrijding hecht men veel belang aan specifieke voedingsmiddelen bij het behandelen van kankers. Dit betekent niet dat voeding een reguliere behandeling overbodig maakt. Specifieke voeding kan het genezingsproces gunstig beïnvloeden en de nevenwerkingen van de zware chemotherapie draaglijk maken. Fruit, groenten, noten, bepaalde zaden en pitten, honing, stuifmeel, tarwekiemen en nog vele andere voedingsmiddelen bezitten, zoals onderzoekers aantonen, kankerremmende stoffen die een bijdrage leveren in de strijd tegen kanker. Het is belangrijk om in het kader van kankerpreventie regelmatig deze voedingsmiddelen te gebruiken; liefst rauw en met zo weinig mogelijk mechanische bewerking als fijn snijden, raspen of persen.

HET   BLIJFT   ECHTER  NOODZAKELIJK  EEN  ARTS  TE  RAADPLEGEN, BIJ  ZIEKTE,  KANKER,  EN ANDERE  STOORNISSEN.

N.B.:

De Cursus HELP YOURSELF, Gezond, SLANK en Fit gaat binnenkort weer van start. Aanmeldingen via de website

Wie voorafgaand aan de cursus een of twee gewichts-consulten ambieert, kan het beste in komende lentemaanden hiervoor nog een afspraak maken, tel.: 06-5100.25.85 of  046-45.26.073.

Comments


bottom of page