top of page

De ark van Noëh

Onze provincie is trots op haar intensieve veehouderij. In de e-mail nieuwsbrief van september jl. laten Gedeputeerde Staten weten dat zij kiezen voor voortzetting van hun huidige beleid. "Nieuwe aanvragen voor grotere stallen met meerdere etages passen volgens Gedeputeerde Staten van onze Provincie binnen het Reconstructieplan uit 2004. In de meeste gevallen is zelfs geen bestemmingsplanwijziging noodzakelijk". Aldus Gedeputeerde Staten. Doelstelingen en maatregelen in "De verklaring van Roermond" ten spijt. 

Mocht Noëh nog behoefte voelen om een ark met alle soorten dieren te vullen; dan wordt dat nog een hele klus.

Ook de mens kan maar beter inschepen op deze ark.De gevolgen voor de gezondheid van allerlei schadelijke stoffen die vrijkomen bij de produktie van vlees, vleesvervangers, eieren en zuivel zijn groot. Ons voedsel is besmet, onze omgeving is besmet, het water is besmet en heel veel mensen zijn besmet. Neem de gevaren van ongecontroleerd antibiotica-gebruik. Neem de situatie van de vleeskuikens. Een kuiken wordt in 6 weken opgefokt van een klein donzig beestje tot een vlees homp van 2 kilo. Een absurd snelle groei. Door deze explosieve groei krijgt het kuiken een te zware borst (dat is "gunstig" voor een lekker grote kipfilet). Het kuiken zakt door de poten en ligt met haar veel te zware borst in haar eigen uitwerpselen. Behalve hart-en longproblemen met kortademigheid krijgt het kuiken last van zweren en infecties. Dus zijn antibiotica hard nodig.

Noëh kan ook maar beter een bassin met palingen inschepen. Deze worden met uitsterven bedreigd. Ze worden -ondanks een nieuw ontwikkelde methode van bedwelming - nog steeds levend in een zoutbad gegooid, waarbij de huid helemaal wegbrandt. Het is een afschuwelijke methode om palingen te doden.

Neem onze ganzen. Dons voor onze kussens wordt bijna altijd van levende ganzen geplukt. 

De beroerde situatie van varkens in hun "cellen" maar even terzijde.  

Het ark van Noëh heeft een missie nodig. Eentje die hardgrondig inspeelt op het geweten van de mens die zichzelf en   al wat er leeft op aarde naar de Philistijnen helpt. Of is dat een mooie plek  waar Noëh naar kan koersen ?

Lezers met  een goede "missie" kunnen zich hier melden ! 

Σχόλια


bottom of page