top of page

ALOË VERA

Omstreeks de 4e eeuw voor Christus bereikte het nieuws over de opmerkelijke geneeskracht van de aloë vera-plant Griekenland. 

Hippocrates, de vader van de wetenschappelijke geneeskunde en tevens de grondlegger van de natuurgeneeskunde;  die als eerste een rationele grondslag gaf aan genezing van ziekten, was van meet af aan op de hoogte van de medische affecten van de aloë. Ook in de "Materia Medica" het werk dat tot in deze moderne tijd een belangrijk stempel op de westerse geneeskunde heeft gedrukt worden verscheidene bladzijden aan de aloë gewijd. 

Wie een levende plant op de vensterbank heeft staan, kan haar gel gebruiken voor intensieve verzorging van gestreste of beschadigde huid, bijvoorbeeld om zonnebrand te verzachten, bij brandwonden, bij schaaf- en snijwonden of om insectenbeten te behandelen.

Sommigen van ons moeten over een bepaalde drempel heenstappen om zich aan het toepassen van verse aloë te wagen. We zijn immers gewend onze levensmiddelen, cosmetica en verzorgingsprodukten kant-en-klaar in de winkel te kopen.Niettemin is het heel eenvoudig en de moeite waard om van deze natuurlijke apotheek de gel uit het blad te gebruiken.

Aloë behoort tot de familie der lelie-achtigen zoals ook prei, asperge, ui en hyacint en ster-van-Bethlehem. Enkele van deze verwanten hebben eveneens een geneeskrachtige werking.

Wanneer je het geluk hebt een plantenvriend te kennen die een exemplaar op de vensterbank heeft, kun  je hem om een baby-aloë vragen. Uitgegroeide planten vormen namelijk een overvloed aan loten.

Wanneer je de cursus HELP YOURSELF, Gezond, SLANK en Fit gaat volgen, krijg je tijdens de laatste bijeenkomst zo'n baby-aloë mee naar huis. Inclusief gebruiksaanwijzing.

"Help yourself" in optima forma !

Comments


bottom of page