HELP YOURSELF - GEZOND GEWICHT EN FIT
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

ZUUR-BASE EVENWICHT
STRALING
Oorzaken van overgewicht.
Eten, drinken en democratie
Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Archief

oktober 2019
maart 2019
februari 2018
maart 2017
april 2016
februari 2015
november 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
februari 2014
oktober 2013
mei 2013
maart 2013
februari 2013
december 2012
juli 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni 2011
mei 2011

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

oktober 2019

ZUUR-BASE EVENWICHT

Zuur-base evenwicht
Reuma, osteoporose, chronische huidklachten, migraine, kanker, jicht of psychische uitputting worden in de natuurgeneeskunde vaak in verband gebracht met een uit balans geraakte zuur-base verhouding.
Het streven naar een goede balans; de zuur-base balans, is dus een voorzorgsmaatregel voor de gezondheid, maar ook een mogelijkheid om al bestaande ziektes te verlichten of zelfs volledig te genezen.
Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Ons lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. De hoeveelheid afvalzuur die dagelijks in ons bloed vrijkomt moet via de normale uitscheidingsorganen ons lichaam weer verlaten. Is die hoeveelheid te groot dan slaat het lichaam de schadelijke zuurresten op in weefsels en gewrichten. De verzuring in ons lichaam neemt dan toe tot op een gegeven moment vermoeidheid, stijfheid en pijnen ontstaan.
Om een balans tussen zuren en basen in ons lichaam te bereiken, moeten we twee dingen veranderen: onze voeding en onze leefstijl. Voeding heeft de sterkste invloed op onze zuur-base balans. We moeten dus goed nadenken over onze eetgewoontes. Voor een juiste verhouding tussen zuurvormende en basevormende voeding kunnen we het beste een globale verhouding van 80% base-vormende en 20% zuurvormende voedingsmiddelen aanhouden.
De 20% zuurvormende voedingsmiddelen halen we dan uit vlees, vis, kip, kaas en granen.
De 80% basevormende voeding bestaat voornamelijk uit verse plantaardige produkten zoals groenten en fruit, aardappelen, noten en zaden.
Sterk verzurende factoren zoals stress, roken, medicijnen, overmatige spierbelasting en schadelijke straling moeten we proberen zoveel mogelijk te vermijden of te beperken. 
Met name dierlijke eiwitten, suikers, bepaalde vetten, alcohol, koffie en frisdranken laten veel zuren achter. Ook stress verzuurt: in een stressituatie breekt het lichaam veel cellen af waarbij urinezuren vrijkomen.
Ons lichaam is een geraffineerd systeem. Wij geven het de beste ondersteuning als wij het optimaal voeden en voldoende bewegen.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint