HELP YOURSELF - GEZOND GEWICHT EN FIT
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

ZUUR-BASE EVENWICHT
STRALING
Oorzaken van overgewicht.
Eten, drinken en democratie
Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Archief

oktober 2019
maart 2019
februari 2018
maart 2017
april 2016
februari 2015
november 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
februari 2014
oktober 2013
mei 2013
maart 2013
februari 2013
december 2012
juli 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni 2011
mei 2011

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Gezond, SLANK en Fit DE ZOMER IN !!!

Dat gaat lukken met veel fruit en verse groenten. Deze leveren ons vitaminen en mineralen, koolhydraten en eiwit. Koolhydraat (suiker) is hierbij een belangrijke voedingsstof.  Omdat koolhydraten zijn opgebouwd uit enkelvoudige, dubbele en complexe suikers(zetmeel); geven we de voorkeur aan voedingsmiddelen met enkelvoudige en dubbele suikers omdat deze gemakkelijk te verteren zijn. Zetmeel is moeilijk te verteren ("complex"). Het vraagt grote hoeveelheden energie. 
Het gebruik van industrie-suiker (witte biet- of bruine rietsuiker) verzwakt het zenuwstelsel. Deze suikers zijn immers geïsoleerde produkten die geen vitaminen en nog nauwelijks mineralen bevatten. Om zichzelf te kunnen afbreken en om te zetten, roven deze suikers de vitaminen en de mineralen uit het lichaam en daardoor krijgt men een tekort aan deze voor het zenuwstelsel zo belangrijke vitale stoffen. De werking van "vitale stoffen"   betekent dat substanties met elkaar verbonden zijn en een biologische eenheid vormen. Suiker in zijn natuurlijke vorm in fruit, bessen of honing heeft een grote voedingswaarde. Geïsoleerde suiker zoals industriesuiker is schadelijk. Ook vitaminen en mineralen werken alleen goed als deel van een natuurlijk groter geheel. De WHO (de wereldgezondheidsorganisatie) maakte onlangs terecht onderscheid tussen suikers uit verse groenten en stukken fruit
en dezelfde hoeveelheid uit een suikerklontje.Van een handjevol verse blauwe bessen daalt het risico op Diabetes type 2. Maar van dezelfde hoeveelheid aan suikers uit een suikerklontje stijgt het risico juist.
Het is niet alleen belangrijk dat ons voedsel (via de vertering) in het bloed wordt opgenomen; maar vooral dat onze lichaamscellen de in het bloed meegevoerde stoffen (ons voedsel) opnemen/accepteren.
Wie er meer over wil weten, geeft zich snel op via de komende cursus HELP YOURSELF, Gezond, SLANK en Fit.
Er is nog ruimte voor inschrijving . Zie reactiemogelijkheid in deze website of mail: m.j.hellenbrand@hccnet.nl of bel 046-45.26.073 of 06-51002585
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint