HELP YOURSELF - GEZOND GEWICHT EN FIT
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

ZUUR-BASE EVENWICHT
STRALING
Oorzaken van overgewicht.
Eten, drinken en democratie
Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Archief

oktober 2019
maart 2019
februari 2018
maart 2017
april 2016
februari 2015
november 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
februari 2014
oktober 2013
mei 2013
maart 2013
februari 2013
december 2012
juli 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni 2011
mei 2011

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

mei 2013

VOEDING ALS MEDICIJN

VOEDING ALS MEDICIJN
Hippocrates (460-377 vóór Christus), die de vader van de wetenschappelijke geneeskunde wordt genoemd, legde de basis voor een rationelere geneeskunde. Dit in tegenstelling tot de toen in het antieke Griekenland heersende magisch-religieuze geneeskunde, ook wel tempelgeneeskunde genoemd. Hij ontwikkelde de natuurgeneeskunde als autonoom en traditioneel medisch systeem. Nog steeds wordt de eed van Hippocrates afgelegd na het behalen van het artsendiploma. Nog steeds geeft de slang-afbeelding op de ruit van de auto aan dat men met een beoefenaar van de geneeskunde te maken heeft.De slang was in bovengenoemde tempelgeneeskunde de God van de genezing die men hoopte in z'n dromen te kunnen waarnemen want dan zou men genezen. De magisch-religieuze aanpak dus.
De natuurgeneeskunde is dus van oorsprong een Grieks, dus Westers systeem, en staat daarom dichtbij de Europese cultuur.
Een belangrijke uitspraak van Hippoctates was: maak van uw voedsel uw medicijn. En inderdaad: voeding is het krachtigste middel bij het behandelen van bijna alle klachten.
Fruit bijvoorbeeld neemt binnen het voedingspakket een heel bijzondere plaats in. Dat heeft enerzijds te maken met het specifieke soijsverteringsstelsel van de mens die van nature een vruchteneter is; en anderzijds met het feit dat vruchten in staat zijn grote hoeveelheden licht op te nemen. Lichtenergie is de bron van gezondheid. In de cursus HELP YOURSELF Gezond, SLANK en Fit krijgt men volop informatie over deze twee onderwerpen: het spijsverteringsstelsel en lichtenergie oftewel biofotonen.
FRUIT dat specifiek voor bepaalde klachten kan worden ingezet:
De appel: een Duits onderzoek wijst er op dat 1 appel per dag een 11% gunstiger cholesterol-gehalte oplevert. Bij 2 appels per dag daalt het risico op borstkanker met 39%; en wie 3 appels per dag eet heeft 21% minder kans op hart- en vaatziekten.
De kers: Onze beste vrucht.
Hoewel tropisch en subtropisch fruit topkwaliteit heeft (vanwege het betere klimaat), zijn de eigen fruitsoorten heel gezond; en de kers spant daarbij de kroon. De kers is rijk aan kalium en arm aan natrium en daardoor waterafdrijvend. Vooral de plantenkleurstoffen "anthocyanen" hebben een gunstige invloed bij de vorming van nieuw bindweefsel. De kers verdrijft urinezuur en is geschikt bij het behandelen van jicht en reumatische aandoeningen. De kers is ook rijk aan anti-oxidanten en voorkomt het uitdrogen van de huid. Verder is de kers populair bij natuurlijke afslankingskuren.
GROENTEN: Er is de laatste jaren een duidelijke herwaardering van groenten vast te stellen. Groenten zijn relatief goedkoop; worden gemakkelijk in ons klimaat geteeld en zijn, afwisselend volgens de soort, het hele jaar beschikbaar. Het "broodje gezond" belegd met verse rauwe groente is in onze jachtige samenleving niet meer weg te denken. Wetenschappers hebben ontdekt dat een aantal groentesoorten een anti-oxiderende werking hebben  en bio-actieve substanties bezitten. Broccoli, koolsoorten, spruitjes en radijzen zijn voedingsmiddelen met een farmacologische werking, d.w.z. dat deze voedingsmiddelen, NAAR HET VOORBEELD VAN HIPPOCRATES, ALS MEDICIJN WORDEN GEBRUIKT.
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint