HELP YOURSELF - GEZOND GEWICHT EN FIT
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

ZUUR-BASE EVENWICHT
STRALING
Oorzaken van overgewicht.
Eten, drinken en democratie
Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Archief

oktober 2019
maart 2019
februari 2018
maart 2017
april 2016
februari 2015
november 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
februari 2014
oktober 2013
mei 2013
maart 2013
februari 2013
december 2012
juli 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni 2011
mei 2011

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

februari 2012

Recht:'n eerste levensbehoefte

Als de bezuinigingsplannen van het kabinet doorgaan komt de toegang tot de rechter in het geding en is ook onze rechtstaat failliet.Onze grondrechten in de Europese Unie zijn heel specifiek over rechtsbijstand als men niet over voldoende financiële middelen beschikt. Deze dienen gewaarborgd te zijn om daadwerkelijk toegang tot de rechter te krijgen. "Eenieder heeft de mogelijkheid zich te laten adviseren, verdedigen en vertegenwoordigen" zo heet het in het "Handvest van de grondrechten".
Wat is het plan ?  De zogenaamde griffierecht-kosten wil het kabinet enorm  verhogen en afhankelijk  maken van het inkomen van partijen.
Wie verliest (bijv. doordat het bewijs niet afdoende is) moet de griffierechten van de tegenpartij betalen. Dit kan enorm kostbaar worden als die tegenpartij een rijk iemand is.
Ben je het niet eens met een boete, bijv, een parkeerbon. Dat kost nu aan griffierecht bij de rechter 41 euro. Dat wordt straks 250 euro !
De maatschappelijke gevolgen zullen groot zijn. De rijken en de overheid zullen de kosten kunnen blijven betalen.
Voor degenen met de laagste inkomens is er een burocratisch gedrocht bedacht van subsidiëring en compensatie. De president van de rechtbank in Maastricht noemde deze regeling onlangs "vrijwel onuitvoerbaar".  
Weer zo'n zorgwekkend plan van ons kabinet. Zonder brede toegang tot de onafhankelijke rechter is samenleven niet mogelijk.Het is een eerste levensbehoefte.  Een grondrecht !

"De CHOLESTEROL-LEUGEN

Het onderwerp CHOLESTEROL wordt in mijn cursus van alle kanten belicht. De heersende opvattingen over cholesterolwaarden komen aan de orde net als de criticasters die het niet eens zijn met de uitspraken over cholesterol.
Hierbij speelt het boek van Prof.Dr.Walter Hartenbach, genaamd "De cholesterolleugen" de belangrijkste rol. 
Deze chirurg, die jarenlang verbonden was aan de universiteitskliniek München, vervolgens hoofd chirurgie van het ziekenhuis te Wiesbaden, kon in tientallen jaren onderzoek naar hart-en vaatziekten geen verband vinden tussen cholesterol en arteriosclerose ('aderverkalking') of het hartinfarct. Integendeel: het risico op hartinfarct en kanker (!) lijkt door cholesterolverlagende middelen toe te nemen, schrijft hij. "De farmaceutische industrie manipuleert de statistieken in haar voordeel. De negatieve effecten van de verlaging van de cholesterolspiegel worden verzwegen. Een hogere cholesterolwaarde= een geringer risico op kanker".Allemaal uitspraken in dit voor het grote publiek geschreven boek waar prof. Hartenbach de vloer aanveegt met de heersende opvattingen over cholesterolverlaging. 
De professor schreef een open brief aan ruim honderd universitaire instellingen, politici en media. De minister van Voeding, Landbouw en Bosbouw kreeg een pittige brief over een misleidende en onjuiste brochure die voor het ministerie tot dan het standaard-naslagwerk was. De volgende statements staan op de omslag: "Cholesterol is van levensbelang", "Er bestaat geen slecht cholesterol", "De verlaging van het cholesterolgehalte is vaak onnodig en schadelijk".
De aanslibsels in de bloedvaten zouden volgens Dr.Hartenbach slechts voor hoogstens 1% uit cholesterol bestaan; en voor 99 % uit cellen en bindweefsels. En hij kan het toch weten als vaat- en hartchirurg." Het verlagen van het cholesterol heeft automatisch een verslapping van de spierwerking, en een algemene uitputting tot gevolg. Betrokkenen voelen zich moe en apatisch en zijn niet meer in staat aan de normale verplichtingen van het dagelijks leven te voldoen".
Aldus Prof. Dr.Hartenbach in zijn boek "De cholesterol-leugen"
ISBN-nr. 978 90 202 4394 9
Wie het boek gelezen heeft, krijgt beslist 'n hekel aan z'n cholesterol-pillen. 

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint