HELP YOURSELF - GEZOND GEWICHT EN FIT
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

ZUUR-BASE EVENWICHT
STRALING
Oorzaken van overgewicht.
Eten, drinken en democratie
Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Archief

oktober 2019
maart 2019
februari 2018
maart 2017
april 2016
februari 2015
november 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
februari 2014
oktober 2013
mei 2013
maart 2013
februari 2013
december 2012
juli 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni 2011
mei 2011

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Slasaus.

SLASAUS "NATUREL" VAN ONZE GROOTGRUTTER
Voortbordurend op mijn vorige artikeltje hieronder een voorbeeld van een veelgebruikt product voor over onze rauwkost.
Op het etiket staat vermeld dat er o.a. conserveermiddel E202, anti-oxydant E385 en Caroteen in zit. De moeite waard om het nader te onderzoeken met behulp van het boekje "Wat zit er in uw eten" door Corinne Gouget (ISBN 978907788288).
E 202 = Kaliumsorbaat
Advies uit het boekje:"Dit additief moet u echt vermijden". Nadere uitleg: Chemisch conserveermiddel; veel gebruikt. Mogelijk gaat kaliumsorbaat een interaktie aan met nitraten en veroorzaakt geboorte-afwijkingen. Overige risico's: astma, netelroos, neusverkoudheid en darmstoornissen.
E 385 = EDTA (calcium dinatrium-ethyleendiaminetetra-acetaat).
Advies uit het boekje:"Absoluut vermijden" en "Dit additief is bijzonder gevaarlijk, omdat het veel gebruikt en dus ook geconsumeerd wordt".
"Is gevaarlijk voor kinderen en wordt in vele voedingsmiddelen gebruikt"
Risico's: overgeven, diarrhee, buikkrampen, verstoring bloedstolling, bloed in de urine. Bij proefdieren: beschadiging chromosomen.
Het is in Australië verboden.
Caroteen:
Deze kleurstof kan plantaardig of chemisch zijn en ook genetisch gemodificeerd van aard zijn.
Advies uit het boekje: "Als het chemisch van aard is: dan niet doen". (Redaktie:omdat het hier om slasaus "naturel" gaat, bestaat een spatje hoop dat het de plantaardige kleurstof caroteen zou kunnen zijn).

JE VRAAGT JE ECHT AF HOE HET MOGELIJK IS DAT IN ZO'N GEWOON PRODUKT ZOVEEL KWALIJKS IS OPGENOMEN.
Er zullen veel kinderen zijn die dit binnenkrijgen en misschien wel enkele keren per week. En dan zal het met veel andere voedingsprodukten ook wel slecht gesteld zijn. WAAR ZIJN WE MEE BEZIG ?!
Hieronder volgt een recept voor een lekker en gezond sausje voor over de salade's. Rijk aan de goede vetten en omega-3.
-1 lepel koolzaadolie
-1 lepel lijnzaadolie
-1 lepel olijfolie (extra vierge)
-1 lepel citroensap
- 1 lepel honing
Teentje knoflook
Gesnipperd uitje
Scheutje shoyu-saus merk "Lima"= gefermenteerd en biologisch.


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint