HELP YOURSELF - GEZOND GEWICHT EN FIT
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

ZUUR-BASE EVENWICHT
STRALING
Oorzaken van overgewicht.
Eten, drinken en democratie
Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Archief

oktober 2019
maart 2019
februari 2018
maart 2017
april 2016
februari 2015
november 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
februari 2014
oktober 2013
mei 2013
maart 2013
februari 2013
december 2012
juli 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni 2011
mei 2011

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

oktober 2011

Zijn mensen omnivoren ?

Bij veel mensen leeft het idee dat de mens een volstrekte alleseter is; die zijn voedsel naar eigen goeddunken kan uitzoeken. 
In de dierenwereld valt op dat elke soort een ander voedingspatroon heeft. Biologen onderscheiden carnivoren (vleeseters), herbivoren (planteneters), granivoren (graaneters) en fructivoren (vruchteneters). De carnivoor heeft een totaal ander spijsverteringsstelsel dan de herbivoor. Een hond, kat of leeuw voedt zich volstrekt anders dan een koe, een konijn of een geit. Granivoren zoals kippen beschikken over een snavel, een krop, een kliermaag, een spiermaag, een pancreas met 3 afvoerbuizen en een lang darmstelsel  (met blindzakjes)Alles gericht op het verteren van granen en zaden. PRIMATEN (apen) zijn meestal fructivoren en voeden zich hoofdzakelijk met fruit, bessen en noten. EN LAAT NOU DE MENS PRECIES HETZELFDE SPIJSVERTERINGSSTELSEL HEBBEN ALS DE PRIMATEN. De oermens stamt af van de (staartloze) aap. De mens van nu ziet er anders uit dan in de oertijd; echter zijn spijsverteringsstelsel is hetzelfde gebleven . Bijv. de pancreas (alvleesklier) is met één afvoerleider verbonden met de 12-vingerige darm waar eiwitten, koolhydraten en vetten worden verteerd. In de mond vindt voorvertering van koolhydraten plaats In de maag de voorvertering van eiwitten.
Instinctief voelen we ons nog steeds spontaan aangetrokken tot fruit. Als we een boom vol rijpe kersen zien komt ons het "water in de mond" . Gebeurt dat ook als we een wei vol koeien zien ? Het eerste wat een baby krijgt na de borstvoedings-periode is een fruithapje. Een zieke krijgt van zijn visite fruit aangeboden. 

Neem afscheid van het idee dat de mens een volstrekte alleseter is , die zijn voedsel naar eigen goeddunken kan uitzoeken. DAN IS EEN EERSTE GOEDE STAP GEZET. EEN TWEEDE STAP ZOU KUNNEN ZIJN TE KIEZEN VOOR EEN GEZONDE GEREVITALISEERDE SPIJSVERTERING. Want de mens eet niet alleen voedingsmiddelen die niet passen bij zijn spijsvertering; hij combineert ze meestal verkeerd. Succesvol combineren van voedingsmiddelen vraagt om enige kennis van de voedingsstoffen. Wie serieus de ideeën van de voedselcombinatieleer uit de natuurgeneeskunde in praktijk brengt, houdt daar blijvend een onberispelijke spijsvertering aan over. HET LICHAAMSGEWICHT ZAL ZICH AUTOMATISCH NORMALISEREN TOTDAT U UW IDEALE GEWICHT HEBT BEREIKT. Overgewicht verdwijnt, evenals het opgezette gevoel in maag en darmen. Een weldadig gevoel komt ervoor in de plaats, vaak vergezeld van een hoge waardering voor het eigen lichaam en een groter zelfvertrouwen. Het is niet overdreven te stellen dat onze condite sterk afhangt van goede voedselcombinaties. 
EN JA HOOR; DE MENS IS EEN FRUCTIVOOR !
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint