HELP YOURSELF - GEZOND GEWICHT EN FIT
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

ZUUR-BASE EVENWICHT
STRALING
Oorzaken van overgewicht.
Eten, drinken en democratie
Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Archief

oktober 2019
maart 2019
februari 2018
maart 2017
april 2016
februari 2015
november 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
februari 2014
oktober 2013
mei 2013
maart 2013
februari 2013
december 2012
juli 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni 2011
mei 2011

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

juni 2011

POMPOENPUREE

RECEPT: (voor 2 personen)
400 GRAM POMPOEN SCHILLEN, ONTPITTEN EN IN WATER MET (ZEE)ZOUT 10 MINUTEN KOKEN TOT HET VRUCHTVLEES ZACHT IS; VERVOLGENS PUREREN.
1 TEENTJE KNOFLOOK UITPERSEN EN MET 4 EETLEPELS OLIJFOLIE  DOOR DE POMPOENPUREE ROEREN.
12 ZWARTE OLIJVEN KLEIN SNIJDEN EN ERAAN TOEVOEGEN.
OP SMAAK BRENGEN MET PAPRIKAPOEDER EN KORIANDER.
EVENTUEEL GARNEREN MET OLIJVEN.

DE STRIJD TEGEN BACTERIËN

Er is over bacteriën nu al veel negatiefs gemeld (EHEC, MRSA). Er zijn echter ook veel nuttige bacteriën, die we niet zouden willen of kunnen missen. Bacteriën die in onze darmen zorgen voor de vertering. Je hebt ook goedaardige bacteriën die kwaadaardige buiten de deur houden. Elke indringer (bijv. een salmonella-bacterie ) moet vechten voor een plekje. Hij kan zich alleen in ons lichaam nestelen als er ruimte wordt gemaakt voor hem. Dat lukt niet altijd. BIJVOORBEELD OMDAT WE GEZOND LEVEN. WANT DAT, EEN GOEDE CONDITIE, BLIJFT ONS BESTE WAPEN TEGEN BACTERIËN.

VROEGTIJDIGE OPSPORING

Het is een hartnekkige opvatting dat het in ons voordeel is om ziekten zo vroeg mogelijk op te sporen. Statistieken bewijzen dat dokters steeds harder zoeken naar diagnoses van aandoeningen die nooit symptomen zullen opleveren. 
De afgelopen jaren zijn voor tal van aandoeningen de drempelwaarden veranderd, waardoor miljoenen mensen die vroeger als gezond werden beschouwd opeens ook patiënt zijn geworden. Vroeger had je een te hoog cholesterol bij een waarde van 240 mg/dl, nu bij 200 mg/dl (195 mg/dl komt overeen met 5,0 mmol/l). Voor een te hoge bloeddruk is de bovengrens van 160 naar 140 gegaan. 
De vraag is wat we er aan hebben om aandoeningen eerder op te sporen dan het moment waarop ze klachten geven. Natuurlijk: vroegtijdige opsporing kan sommige mensen helpen; behandeling voorkomt bij hen ziekte of redt zelfs hun leven. Maar een veel groter aantal heeft er niets aan, sterker nog, kan er schade door oplopen. Of zij blijken bij nader onderzoek de aandoening niet te hebben of ze hebben de aandoening wel maar geen symptomen en zullen die wellicht ook niet krijgen waardoor geen gevaar dreigt. Aan elke ingreep zitten risico's, medicijnen kunnen vervelende bijwerkingen hebben; een behandeling kan meer schade opleveren dan de ziekte ooit zal doen. Bovendien moeten mensen (nodeloos ?) doodsangsten uitstaan.
De cirkel: hoe meer mensen denken dat screening hun leven heeft gered en dit op t.v. of in kranten verkondigen, hoe meer mensen zich laten screenen.
DE ANDERE KANT VAN HET VERHAAL IS:
GEZOND BLIJVEN IS GEEN KWESTIE VAN ZO HARD MOGELIJK ZOEKEN NAAR AFWIJKINGEN; HET IS EEN KWESTIE VAN:
GEZOND LEVEN  !!!

DESASTREUS NATUURBELEID

Laten we voorkomen dat in vier jaar regeertijd wordt afgebroken wat in honderd jaar liefde voor de natuur is opgebouwd. Eerst wordt de stekker uit essentiële verbindingsstrukturen (van de EHS) getrokken.Nu wil staatssecretaris Bleker 17 duizend hectare "snippertjes" natuur overdoen aan de boeren. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.
Hiermee worden onomkeerbare processen in gang gezet: wat eenmaal in particuliere handen is overgegaan, komt vrijwel nooit meer terug in de gemeenschap. Bovendien wordt het samenhangende "grand design" weer verder gefrustreerd en levert hij de natuurontwikkeling uit aan de grillen van een beperkt aantal vermogende particulieren.
Werk aan de winkel voor de natuurclubs van Nederland. Ze zouden gezamenlijk (via crowd funding) met hun achterbannen een democratisch gecontroleerd fonds moeten gaan vormen dat alle uitverkoopnatuur van Bleker opkoopt en veilig stelt voor toekomstige generaties. Een schone taak. Want ...alles van waarde is weerloos.

Massamoordenaar of held.

Mladic, Karadzic, Hitler.
Waar de ene persoon een massamoordenaar ziet, ziet de andere een held.
In Podgorica, hoofdstad van Montenegro wordt Karadzic als een held vereerd.
In het dorpje Amstetten, werd pas onlangs Adolf Hitler geschrapt  als ereburger, en dat tegen de zin van twee raadsleden van de ooit liberale, maar tegenwoordig rechtsradicale FPO.

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint