HELP YOURSELF - GEZOND GEWICHT EN FIT
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

ZUUR-BASE EVENWICHT
STRALING
Oorzaken van overgewicht.
Eten, drinken en democratie
Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Archief

oktober 2019
maart 2019
februari 2018
maart 2017
april 2016
februari 2015
november 2014
juni 2014
mei 2014
april 2014
februari 2014
oktober 2013
mei 2013
maart 2013
februari 2013
december 2012
juli 2012
mei 2012
april 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni 2011
mei 2011

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

ZUUR-BASE EVENWICHT

Zuur-base evenwicht
Reuma, osteoporose, chronische huidklachten, migraine, kanker, jicht of psychische uitputting worden in de natuurgeneeskunde vaak in verband gebracht met een uit balans geraakte zuur-base verhouding.
Het streven naar een goede balans; de zuur-base balans, is dus een voorzorgsmaatregel voor de gezondheid, maar ook een mogelijkheid om al bestaande ziektes te verlichten of zelfs volledig te genezen.
Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Ons lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. De hoeveelheid afvalzuur die dagelijks in ons bloed vrijkomt moet via de normale uitscheidingsorganen ons lichaam weer verlaten. Is die hoeveelheid te groot dan slaat het lichaam de schadelijke zuurresten op in weefsels en gewrichten. De verzuring in ons lichaam neemt dan toe tot op een gegeven moment vermoeidheid, stijfheid en pijnen ontstaan.
Om een balans tussen zuren en basen in ons lichaam te bereiken, moeten we twee dingen veranderen: onze voeding en onze leefstijl. Voeding heeft de sterkste invloed op onze zuur-base balans. We moeten dus goed nadenken over onze eetgewoontes. Voor een juiste verhouding tussen zuurvormende en basevormende voeding kunnen we het beste een globale verhouding van 80% base-vormende en 20% zuurvormende voedingsmiddelen aanhouden.
De 20% zuurvormende voedingsmiddelen halen we dan uit vlees, vis, kip, kaas en granen.
De 80% basevormende voeding bestaat voornamelijk uit verse plantaardige produkten zoals groenten en fruit, aardappelen, noten en zaden.
Sterk verzurende factoren zoals stress, roken, medicijnen, overmatige spierbelasting en schadelijke straling moeten we proberen zoveel mogelijk te vermijden of te beperken. 
Met name dierlijke eiwitten, suikers, bepaalde vetten, alcohol, koffie en frisdranken laten veel zuren achter. Ook stress verzuurt: in een stressituatie breekt het lichaam veel cellen af waarbij urinezuren vrijkomen.
Ons lichaam is een geraffineerd systeem. Wij geven het de beste ondersteuning als wij het optimaal voeden en voldoende bewegen.

STRALING

Mensen hebben overal te maken met straling.
We onderscheiden "hoogfrequente" en "laagfrequente" straling en magnetische velden.
Ontladen van staling lukt door te aarden bijv. door in water te springen. Door te aarden ontlaadt je lichaam.
Mensen lopen meestal op rubberen zolen terwijl er continu stroom, t.w. straling voor mobiele telefoons, door de lucht wordt gezonden.
Met welke typen straling moet je rekening houden:
a. Hoogfrequente straling
Deze straling komt bijv. van mobiele telefoons, wifi en bluetoooth. Bluetooth–straling ligt overigens in hetzelfde spectrum als magnetron–straling.
Nederland behoort tot een kleine groep landen in Europa waar nog geen landelijk vastgestelde limieten gelden voor straling van telefoonzendmasten. In bijv. Belgisch Vlaanderen is de overheid veel strenger . In de buurt van scholen en verzorgingshuizen mag de stralingskracht slechts 7% van de EU-norm zijn.
b. Laagfrequente straling
Deze wordt bijv. veroorzaakt door ´dirty´ elektricity waarbij een elektromagnetisch veld van een paar meter rondom stroomkabels komt wanneer deze laatste niet´geblindeerd´ zijn. Indien je bed in zo´n elektromagnetisch veld staat, zal je minder goed slapen, omdat je lichaam continu bezig is om straling te neutraliseren. Je kunt dit uittesten door je bed te verplaatsen. Of je buro indien je je daar geregeld niet goed voelt.
c.Magnetische velden
Elektriciteit loopt boven en onder de grond. Bijv. 220 volt of KiloVolt. Deze spanning veroorzaakt een elektrisch veld. Als er stroom doorheen loopt ontstaat er een magnetisch veld. Op een bovengrondse hoogspanningslijn staat 380, 220, 150 0f 50 KV.  De sterkte van het magnetisch veld hangt af van de stroomsterkte, afstand tot de draden en fase-volgorde van de draden. Nederland is streng en adviseert situaties te voorkomen waarin kinderen langere tijd worden blootgesteld aan 0,4 ´micro-tesla´. De sterkte van een magnetisch veld wordt gemeten in micro-tesla. Op 1 meter boven het maaiveld is de veldsterkte ongeveer 10 micro-tesla. Kinderen die bij bovengrondse leidingen wonen hebben mogelijk neer kans op leukemie. De Gezondheidsraad adviseert ook nader onderzoek naar de relatie tussen sterke magnetische velden en Alzheimer. 
Door de uitrol van een landelijk 5G-netwerk in 2020 zal de stralingsdichtheid flink stijgen terwijl de gevolgen voor de volksgezondheid onbekend zijn. Wetenschappers stellen dat uit somige onderzoeken blijkt dat er een verband bestaat tussen straling en hersentumoren, Alzheimer en onvruchtbaarheid bij mannen. Door de uitrol van 5G wordt een wildgroei aan antennes verwacht, onder meer in lantaarnpalen, reclame-zuilen en bushokjes. Dat levert mogelijk gevaar op voor de volksgezondheid.
WAT KUN JE NU ZELF DOEN.
-Als je je mobiele telefoon een eindje van jou vandaan legt,  bijv. één meter, reduceert dat de straling al enorm. Vooral tijdens het slapen belangrijk! Het beste is uiteraard om de telefoon helemaal niet in de slaapkamer te hebben.
-Slaap ook zo ver mogelijk van de slimme meter vandaan of weiger deze indien dat mogelijk is.
-Zet ook de WiFi-router uit als je niet aan de computer of laptop werkt.
-Koop kinderen onder 7 jaar geen mobiele telefoon. In Belgie is dat trouwens verboden. Daar zijn zelfs reclames hiervoor,  gericht aan kinderen onder de leeftijd van 13 jaar, verboden.
-Magnetische velden nemen snel af door afstand te nemen. Ook kun je elektriciteitskabels ´blinderen´. Bij de nieuwe ´slimme´meter bijv. ontstaat er een groter magnetisch veld rondom  stroomkabels. Mocht je ooit een nieuw huis bouwen, neem dan de moeite om alle elektriciteitskabels te ´blinderen´. De stroomkabels van nu zijn jammer genoeg bijna nooit geblindeerd. Oorzaken van overgewicht.

OORZAKEN VAN OVERGEWICHT
Als mensen bijvoorbeeld onder stress komen te staan of aan emotionele aandoeningen lijden, wordt de uitscheiding van gifstoffen bemoeilijkt en en de vetstofwisseling gestimuleerd (om de gifstoffen in het vet op te slaan). Zodoende komt men snel aan.
Bij anderen zal de waterhuishouding trager gaan werken zodat meer vocht wordt vastgehouden en de gifstoffen in dat meerdere vocht verdund kunnen worden.
Overgewicht bestrijden en ontgiften liggen dus in elkaars verlengde.
Gewichtsproblemen kunnen enkel opgelost worden als de mens als een eenheid wordt gezien. Lichamelijke en psychische aspecten zijn zodanig met elkaar verweven dat hun invloed niet scherp afgelijnd kan worden.
Volg de cursus HELP YOURSELF Gezond Slank en Fit.
en meld je aan via de website: www.helpyourselfgezondslankfit.nl 
Binnenkort weer van start.

Eten, drinken en democratie

Vandaag wil ik een drietal onderwerpen aansnijden:
- onze dagelijkse voeding
- wijn
- round up/democratie

ONZE DAGELIJKSE VOEDING
Op zoek naar de oorzaak van zwaarlijvigheid ! Een probleem dat langzaam maar zeker een mondiale aangelegenheid wordt.Dan komt men tot de conclusie dat de theorie van de "Big two" (teveel eten en te weinig bewegen) een verre van bevredigende verklaring geeft. En dat obesitas in feite een symptoom is van de steeds verdergaande industrialisering van ons voedsel. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar goedkoop voedsel, wordt er steeds meer geproduceerd tegen steeds lagere kosten. Hierdoor doen in de voedingmiddelenindustrie steeds meer nieuwe produkten en produktiemethoden hun intrede. Of het nu om zoetstoffen, rundergehakt of tomaten gaat, niets is meer zoals het was. Met als gevolg dat een deel van ons voedsel niet alleen van veel mindere kwaliteit, maar bovendien daadwerkelijk schadelijk is geworden.
WIJN
Overmatig gebruik van alcohol, of liever de stof ethanol is slecht voor de lever waar alcohol wordt afgebroken, en voor de hersenen.
Dat staat haaks op wat wijnschrijver Harold Hamersma in zijn boek: wijnreis door mijn lichaam beweert: 3 tot 4 glazen wijn per dag zouden een heilzaam effect hebben.
Wijn bevat anti-oxydanten, zogenoemde flavonoiden, waarvan de stof "resveratrol" de bekendste is. Resveratrol zit in de schil van vooral de blauwe druif en komt dus voornamelijk in rode wijn terecht.
Echter, rode wijn is helemaal niet zo'n geweldige bron van flavonoiden. Thee, chocolade groenten en  fruit zijn belangrijker bronnen.
Af en toe een glaasje wijn blijft natuurlijk gewoon lekker . Op een feestje of een terras. Maar het glaasje daarna doet meer kwaad dan goed. Toch is degene die nooit alcohol drinkt, gezond eet en beweegt het best af: Dat is allemaal veel effektiever voor een gezond hart en gezonde bloedvaten dan het drinken van alcohol. En voor een slanke lijn is alcohol, en zeker wijn, ook al niet geweldig: er zitten flink wat calorieën in.
ROUND UP/DEMOCRATIE
Round up is een onkruidverdelger (herbicide) van de firma MONSANTO (onthoud de naam want nog even dan gaat Europa een handelskontrakt sluiten met o.a. deze foute handelsfirma). Zowel boeren als luie tuinders gebruiken deze herbicide in enorme hoeveelheden. Wereldwijd is het het meest gebruikte middel tegen onkruid. Goed spul, alles gaat er dood van. Niet alleen onkruid. Van alle Europeanen heeft 44 procent glyfosaat in het lichaam, het gif uit Round Up. In Nederland werd glyfosaat in vijf op de acht proefpersonen aangetroffen. Bij proefdieren werden hierdoor onvruchtbaarheid, genetische misvormingen en kanker vastgesteld. 
Zie de mens: de belofte van direct gemak maakt hem hem blind voor de kwalijke gevolgen op de lange termijn. Voor particulieren inmiddels verboden. Nu de boeren en Europa nog.
Via de FOODWATCH-organisatie wordt aktie gevoerd tegen de handelskontrakten met Monsanto, Coca-Cola en Volkswagen. Die kontrakten (TTIP en CETA) zijn ondanks
de overhandiging van 3,25 miljoen handtekeningen van Europese burgers tegen deze foute handelsverdragen getekend en door het Europees Parlement goedgekeurd (CETA) en ook TTIP is nog steeds niet van tafel ondanks beweringen van onze eigen minister Ploumen. CETA bijvoorbeeld bevat een levensgevaarlijke vorm van bescherming waarmee deze multinationals (o.a. Monsanto) onze overheid kunnen aanklagen als zij wetten invoeren die deze handelsfirma's niet aanstaan. Zij kunnen dan miljardenclaims indienen bij tribunalen, claims waarvoor de belastingbetaler mag opdraaien. De Europese markt zal dan moeten concurreren tegen Amerikaanse importprodukten die aan lagere standaard voldoen. Zoals bijv. hormoonverstorende stoffen in flessen water of yoghurt. Of t.a.v. genetisch gemanipuleerde organismen: accepteren dat deze niet op het etiket vermeld worden. In de V.S. en Canada is dat verboden. Dit alles is volgens FOODWATCH Nederland een regelrechte aanval op onze democratie en men vraagt met spoed steun om hun streven naar een referendum hierover waar te maken. 
A propos Democratie: Binnenkort de verkiezingen. We gaan de sociaal-democratie in Nderland toch niet ter grave dragen ??
Denk aan het lied "Toen was geluk heel gewoon" van Gerard Cox, met de zinsnede : Nederland herrees onder  Drees. 
Willem Drees loodste in 1947 als sociaal-democraat  de noodwet Ouderdomsvoorziening  door het parlement. Een voorloper van onze AOW. Nu al aan gesleuteld en wat blijft er over van deze voorzieningen als we de sociaal-democratie naar de knoppen stemmen. O, Nederland, let op uw saeck. De tijt en stond is daer. Opdat nu in den hoek niet raek. Uw vrijheid, die voorwaer.(Valerius)


Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen

Kankerbestrijding d.m.v. voedingsmiddelen
Hoewel de moderne oncologie de genezingskansen voor een aantal kankers opvallend verbeterd heeft, krijgt men kanker niet uitgeroeid. 
Kanker ontstaat door ontsporing van bepaalde funkties van de cel.
Voordat een kankercel tot een gezwel kan uitgroeien zijn echter een aantal voorwaarden nodig. 
De kankercel gaat op zoek naar voedsel via het proces van de vorming van nieuwe bloedvaten, angiogenese genoemd. (Angiogenese is de vorming van nieuwe bloedvaten vanuit bestaande bloedvaten).
Bij het behandelen van kanker probeert men tegen te gaan dat de vorming van nieuwe bloedvaten plaatsvindt. Om te kunnen groeien heeft een kankergezwel namelijk een constante toevoer van voedsel en zuurstof nodig via deze nieuwe bloedvaten.
Met medicatie en chemotherapie wordt deze anti-angiogenese-behandeling uitgevoerd. Echter de behandeling is niet zonder bijwerking.....
In de biologische kankerbestrijding, als aanvulling op de reguliere behandeling, gaan onderzoekers er vanuit dat bepaalde vruchten een anti-angiogenese werking hebben. Door het eten van gezonde voedingsmiddelen zoals fruit en groenten worden aan het organisme kleine hoeveelheden kankerremmende stoffen toegediend. Dat kan zowel ter voorkoming van kanker dienen als ter ondersteuning van het genezingsproces. Door het verhinderen van de vorming van nieuwe bloedvaten wordt de toevoer van voedsel en zuurstof afgesneden en sterft de tumor.
Zo zou curcumine, een stof uit kurkuma de vorming van nieuwe bloedvaten door angiogenese kunnen verhinderen, waardoor de kankercellen worden beroofd van hun energiebron.
Uit onderzoek op dieren en in laboratoria gekweekte kankercellen is gebleken dat curcumine de groei van een groot aantal kankercellen kan stoppen, vooral die van leukemie, dikke darmkanker, borstkanker en kanker aan de eierstokken.
Frambozen en aardbeien.
Beide vruchten zijn in staat om de celgroei van tumoren af te remmen, afhankelijk van de hoeveelheid polyfenolen (stoffen met geneeskrachtige werking). Dierproeven hebben uitgewezen dat het eten van beide vruchten (5% van de maaltijd) een belangrijke vermindering teweegbrengt van tumoren in de slokdarm. Ellaginezuur, een stof die in deze twee vruchten en nog vele andere voorkomt, wordt gezien als een krachtige remmer van twee eiwitten die van wezenlijk belang zijn bij het ontwikkelen van bloedvaten bij tumoren, dus bij het proces van angiogenese.
Anthocyanidinen.
Anthocyanidinen zijn een groep van polyfenolen die zorgen voor de meeste kleuren rood, roze, paars, oranje en blauw in allerlei bloemen en vruchten. Deze pigmenten zijn overvloedig aanwezig in frambozen en rode bessen, maar ook in aardbeien, cranberry's en in talrijke vruchten en groenten. Ze zorgen voor het afremmen van angiogenese. De blauwe bes bevat bovendien delfidine dat eveneens een afremmende werking van angiogenese kent.
Komijnzaad helpt niet alleen bij de spijsvertering maar heeft ook anti-oxydante eigenschappen en bevat een verbinding bekend als "thymoquinone" die de vermenigvuldiging van kankercellen die prostaatkanker veroorzaken, controleert.
Saffraan:
De natuurlijke carotenoïde dicarbonzuur, bekend als "crocetine", bestrijdt progressie van kanker en vermindert de tumoren.
Oregano: Quercetine in oregano is potentieel actief tegen prostaatkanker.
Kaneel: Het natuurlijk conserveermiddel kaneel bevat calcium en ijzer, wat positief is voor het verminderen van de groei van kankercellen in het lichaam.De consumptie van een glas melk met kaneel en honing bij het slapen gaan, zou helpen om kanker op de lange termijn te voorkomen.
Gember is een belangrijk kruid met geneeskrachtige eigenschappen en remt ook de groei van kankercellen.
Cayennepeper paprika's: De capsaïcine hierin activeert het proces van "apoptose" dat de vermenigvuldiging van kankercellen doodt en kankertumoren vermindert.
Kruiden als: anijs, kruidnagel, fenegriek, mosterd, basilicum, komijn, knoflook, rozemarijn, muntblaadjes, verse citroen, olijfolie, avocado's kunnen ook worden gebruikt ter voorkoming van kanker.
In de biologische kankerbestrijding hecht men veel belang aan specifieke voedingsmiddelen bij het behandelen van kankers. Dit betekent niet dat voeding een reguliere behandeling overbodig maakt. Specifieke voeding kan het genezingsproces gunstig beïnvloeden en de nevenwerkingen van de zware chemotherapie draaglijk maken. Fruit, groenten, noten, bepaalde zaden en pitten, honing, stuifmeel, tarwekiemen en nog vele andere voedingsmiddelen bezitten, zoals onderzoekers aantonen, kankerremmende stoffen die een bijdrage leveren in de strijd tegen kanker. Het is belangrijk om in het kader van kankerpreventie regelmatig deze voedingsmiddelen te gebruiken; liefst rauw en met zo weinig mogelijk mechanische bewerking als fijn snijden, raspen of persen.
HET   BLIJFT   ECHTER  NOODZAKELIJK  EEN  ARTS  TE  RAADPLEGEN, BIJ  ZIEKTE,  KANKER,  EN ANDERE  STOORNISSEN.

N.B.:
De Cursus HELP YOURSELF, Gezond, SLANK en Fit gaat binnenkort weer van start. Aanmeldingen via de website
www.helpyourselfgezondslankfit.nl.
Wie voorafgaand aan de cursus een of twee gewichts-consulten ambieert, kan het beste in komende lentemaanden hiervoor nog een afspraak maken, tel.: 06-5100.25.85 of  046-45.26.073.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint